CALÇOTADA

calcotada-8.jpg

Calçotada
O Domingo día 2 de marzal de 2008, na Ermida de Grenyana, a nosa Asociación Cultural celebrou a tradicional Calçotada, comezando ás 8:00 e rematando ás 20:00 horas. A xornada foi moi completa, acompañándonos o concejal de “Participació Citadana” D. Joan Gómez López e maila súa muller.

Coral Cengallei

Ás 11:00 horas na Ermida, asistimos á Santa Misa, que foi cantada pola nosa Coral Cengallei dirixida por Rosa González Mahía, que, coma sempre, é unha ledicia escoitala; despois mentras os cociñeiros foron preparando o xantar, organizáronse varias partidas de tute, brisca, guiñote, parchis, e o despistado.

Ás 14:00 horas todos demos boa conta dos ricos manxares, empezando polos calçots que coa sabrosa salsa(de receita segreda) estaban estupendos; continuamos cun segundo prato de “monchetas”, longaiza e chuletiñas de cordeiro, todos eles regados cun bo viño do Ribeiro e rematamos cos postres a base de lediciosos manxares a cal millor: tartas, flanes, froita, sen faltar as típicas filloas galegas, licores e unha extraordinaria queimada.
Durante toda a estancia nas estupendas instalacións da partida de Grenyana estivemos amenizados por un equipo de música dirixido polo noso amigo e socio José Luís Raposo, facendo que a xente, despois de comer e beber ben, bailara e cantara ó son da música galega.
Cabe deixar constancia dende eiquí de que a organización foi exquisita. Unha fonda felicitación ó noso “chef” José Dominguez, e mailo equipo que lle axudou. Noraboa.
calcotada-partida-cartas.jpg
Partida de “despistado”
El Domingo día 2 de marzo de 2008, en la Ermita de Grenyana, nuestra Asociación Cultural celebró la tradicional Calçotada, comenzando a las 8:00 y rematando a las 20:00 horas. La jornada fue muy completa, acompañándonos el Concejal de Participación Ciudadana D. Joan Gómez López y su mujer.
A las 11:00 horas en la Ermita, asistimos a la Santa Misa, que fue cantada por nuestra Coral Cengallei dirigida por Rosa González Mahía, que, como siempre, es una alegría escucharla; después mientras los cocineiros fueron preparando el almuerzo, se organizaron varias partidas de tute, brisca, guiñote, parchis, y el despistado.
A las 14:00 horas todos dimos buena cuenta de los ricos manjares, empezando por los calçots que con la sabrosa salsa(de receta secreta) estaban estupendos; continuamos con un segundo plato de “monchetas”, longaniza y “chuletiñas” de cordero, todos ellos regados con un bueno vino del Ribeiro y rematamos con los postres a base de deliciosos manjares al cual mejor: tartas, flanes, fruta, sin faltar las típicas filloas gallegas, licores y una extraordinaria quemada.
Durante toda la estancia en las estupendas instalaciones de la partida de Grenyana estuvimos amenizados por un equipo de música dirigido por nuestro amigo y socio José Luis Raposo, haciendo que la gente, después de comer y beber bien, haya bailado y cantado al son de la música gallega.
Cabe dejar constancia desde aquí, que la organización fue exquisita. Una honda felicitación al nuestro “chef” José Dominguez, y al equipo que le ayudó. En horabuena.

Anuncios

Etiquetas: ,

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión / Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión / Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión / Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión / Cambiar )

Conectando a %s


A %d blogueros les gusta esto: