Matanza do Porco / Matanza del Cerdo

O domingo 21 de xaneiro de 2024, ás 14.00 horas, o Centro Galego de Lleida celebrou a Matanza do porco no seu local social situado na Rúa/Pare Palau, número 2 de Pardinyes. Esta celebración congregou a un nutrido grupo de comensais, estando acompañados polas seguintes autoridades: os concelleiros do “Ajuntament de Lleida”, Dona Carme Valls Llaras, Dona M. Antonia Maller Lafont, e Don Josep Roca Tlemsani; o Subdelegado de defensa, Coronel DEM, Don Fernando Rodríguez de Ravena; e o Presidente da Federación de Casas e Centros Rexionais de Lleida e Provincia, Don Cosme García i Mir, que puideron degustar un xantar a base de produtos derivados do porco, finalizando coa bebida clásica da nosa terra: “A QUEIMADA”. Grazas ao noso compañeiro VICTORIANO ROCHA GONZÁLEZ, e aos membros da Xunta Directiva, que lle axudaron, todo saíu moi ben.

Foto: Juan Rodríguez Gómez-Dacal

Ver máis fotos

Castellano

El domingo 21 de enero de 2024, a las 14.00 horas, el Centro Gallego de Lleida celebró la Matanza del cerdo en su local social situado en la Calle/ Pare Palau, número 2 de Pardinyes. Esta celebración congregó a un nutrido grupo de comensales, estando acompañados por las siguientes autoridades: los concejales del “Ajuntament de Lleida”, Doña Carme Valls Llaras, Doña M. Antonia Maller Lafont, y Don Josep Roca Tlemsani; el Subdelegado de defensa, Coronel DEM, Don Fernando Rodríguez de Ravena; y el Presidente de la Federación de Casas y Centros Regionales de Lleida y Provincia, Don Cosme García i Mir, que pudieron degustar un almuerzo a base de productos derivados del cerdo, finalizando con la bebida clásica de nuestra tierra: “La QUEIMADA”. Gracias a nuestro compañero VICTORIANO ROCHA GONZÁLEZ y a los miembros de la Xunta Directiva, que le ayudaron, todo salió muy bien.

Foto: Juan Rodríguez Gómez Dacal

Ver más fotos

Deja un comentario